Rode Jaspis

4,00

Excl. BTW: 4,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Mineralen Europa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Rode Jaspis / var. Kwarts
Vindplaats : Mill, Noord-Brabant, Nederland
Hardheid : 7
Chemische formule : SiO2

Lengte : 41 mm
Breedte : 22 mm
Hoogte : 12 mm
Rode Jaspis
Dit stukje rode jaspis heb ik begin dit jaar (2021) gevonden langs de recreatie plas de kuilen in het plaatsje Mill. Het oorspronkelijke plan was om van deze zwerfsteen een cabochon te maken. Echter door alle scheuren in de steen was dit geen optie, omdat ik wist dat het exemplaar tijdens het proces zou breken. Hierom heb ik besloten om simpelweg bijde kanten te polijsten. En als je het mij vraagt is dat de beste optie voor dit prachtige stukje jaspis.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen - Europa

Ook in het continent Europa stikt het van de vindplaatsen voor mineralen. In ons eigen land, Nederland is het niet heel rijk bezaaid maar hebben we wel bijvoorbeeld de pyrieten en dolomieten uit Winterswijk. En ook de nodige mineralen uit de steenkoolmijnen van Limburg. Als we de grens over gaan naar duitsland en Frankrijk beginnen de groeves en mijnen pas echt talrijk te worden. Bekende vindplaatsen van mineralen in Europa zijn bijvoorbeeld het eiland Elba in Italië. De agaten van Idar Oberstein in Duitsland. De almandien granaten in Otztal, Oostenrijk. En de fluorieten uit Weardale, United kingdom.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder