Jaspis - Duitsland

7,50

Excl. BTW: 7,50

Excl. BTW:
7,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen Europa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Jaspis / var. Kwarts
Vindplaats : Grindgroeve Kevelaer, Duitsland
Datum : 24-7-2021
Hardheid : 7
Chemische Formule : SiO2

Lengte : 55 mm
Breedte : 33 mm
Hoogte : 23 mm
Let Op! Afmetingen zijn gemeten met bijde helften op elkaar.
Jaspis

Deze jaspis heb ik op 24-7-2021 gevonden in de nieuwe grindgroeve van het Duitse plaatsje Kevelaer. Vervolgens heb ik het exemplaar door de midden gezaagd en aan beide kanten gepolijst. Hierdoor is het een prachtig collectie/vitrine stukje geworden voor de jaspis liefhebber. Eventueel is het nog verder te verwerken tot cabochons maar ik denk dat dat in dit geval zonde is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen - Europa

Ook in het continent Europa stikt het van de vindplaatsen voor mineralen. In ons eigen land, Nederland is het niet heel rijk bezaaid maar hebben we wel bijvoorbeeld de pyrieten en dolomieten uit Winterswijk. En ook de nodige mineralen uit de steenkoolmijnen van Limburg. Als we de grens over gaan naar duitsland en Frankrijk beginnen de groeves en mijnen pas echt talrijk te worden. Bekende vindplaatsen van mineralen in Europa zijn bijvoorbeeld het eiland Elba in Italië. De agaten van Idar Oberstein in Duitsland. De almandien granaten in Otztal, Oostenrijk. En de fluorieten uit Weardale, United kingdom.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder