Heliolites

3,50

Excl. BTW: 3,50

Excl. BTW:
3,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Heliolitidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Heliolites Sp, / (Dana, 1848)
Vindplaats : Neuenkirchen, Duitsand
Ouderdom : Siluur

Lengte : 56 mm
Breedte : 50 mm
Hoogte : 48 mm
Heliolites
Het genus heliolites is een genus van fossiel koraal dat voorkwam van af het Ordovicium tot en met het laat Devoon. Dit exemplaar stamt uit het Siluur, en is een zwerfsteen die gevonden is in Neuenkirchen, Duitsland. Hoewel al redelijk verweerd zie je nog overduidelijk dat het gaat om een fossiel koraal, voornamelijk vanwege de holle buisjes die door de hele steen goed te zien zijn.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiel koraal

De klasse Anthozoa “ Anthozoa / Ehrenberg, 1843 ” vertegenwoordigt de koralen & zeeanemonen. Als fossiel worden de koralen het vaakst terug gevonden en wel de harde koralen want deze bouwen een extern kalksteen skelet “wat dus gemakkelijker fossiliseert” . Koralen komen al voor van af het cambrium maar zijn zeer zeldzaam tot en met het ordovisicum. De taxonomie rondom koralen is ingewikkeld en veel soorten kunnen pas met zekerheid worden geïdentificeerd als er hele dunne slijpplaatjes onder een microscoop bekeken worden. Op zoek naar fossiel koraal? Kijk dan eerst op mineralenenfossielenkopen.nl voor het mooiste aanbod!

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder