trilobieten

Trilobieten

Trilobieten zijn een groep van uitgestorven Arthropoden die zeer geliefd zijn bij de meeste fossielen verzamelaars. Trilobieten kwamen al voor van af het cambrium zo’n 521 miljoen jaar geleden tot en met het trias zo’n 250 miljoen jaar geleden. Na deze periode zijn zij volledig van het fossil record verdwenen, uitgestorven dus. Mede dankzij de enorme ouderdom van deze diergroep zijn fossielen schaars wat de prijs dan ook enorm op drijft. Dit is de reden dat www.mineralenenfossielenkopen.nl specifiek op zoek is naar trilobieten die voor iedereen betaalbaar zijn.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

Austerops speculator

Austerops speculator

3,00

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0081 Soort : Austerops speculator / McKellar, 2009 Vindplaats .....

flexicalymene trilobiet

flexicalymene trilobiet

3,50

Specimen Numer : Fossielen Webshop 0083 Soort : Flexicalymene Sp, / Shirley, 1963 Vindplaats .....

Neseuretus tristani - Trilobiet

Neseuretus tristani - Trilobiet

3,00

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0082 Soort : Neseuretus tristani / Brongiart & Desmartest, .....

Ogyginus corndensis

Ogyginus corndensis

7,00

Specimen Nummer : Fossielen webshop 0085 Soort : Ogyginus corndensis / Murchison, 1832 Vindplaats .....

Ogyginus corndensis - Negatief

Ogyginus corndensis - Negatief

9,50

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0084 Soort : Ogyginus corndensis / Murchison, 1832 Vindpl.....