Diplocynodon wervel

17,50

Excl. BTW: 17,50

Excl. BTW:
17,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Alligatoroidea

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Diplocynodon Sp, / (Pomel, 1847)
Vindplaats : Hamstead beds, Hamstead, Isle of Wight, UK
Ouderom : Oligoceen

Lengte : 32 mm
Breedte : 20 mm
Hoogte : 15 mm
Diplocynodon wervel
Diplocynodon is een krokodilachtige die voorkwam van het late Krijt tot en met het Pleistoceen, maar voornamelijk het Oligoceen van Europa en Noord-Amerika. Diplocynodon kon ongeveer drie meter lang worden en had een stevige schedel met een zeer knobbig oppervlak. Het dier kwam voor in ondieppe moerassen en er word gedacht dat het zowel plantaardig als dierlijk voedsel at. Bekkende vondsten zijn die van de volledige exemplarren in de Messel put in Duitsland maar ook uit de UK en in het Iberisch schierijland. Dit is een werveltje uit het Oligoceen van Isle of Wight in de UK. Het werveltje is helaas aan een kant niet zo goed bewaard gebleven, maar de andere kant is in zeer goede conditie.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiele vogels & herpeten

In deze categorie presenteer ik alle fossiele vogels reptielen en amfibieën (Amfibieën en reptielen worden samen ook wel herpeten genoemd). Waarom zitten deze drie groepen bij elkaar? Dit komt omdat ik er te veel materiaal van krijg om ze binnen de overige fossielen te zetten en te weinig voor een eigen categorie. Daarnaast zit er een mooie evolutionaire lijn in > Amfibiën > Reptielen > Vogels. Bekijk dus snel ons altijd bijzondere aanbod aan fossielen vogels en herpeten.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder