Copal met Insecten

3,00

Excl. BTW: 3,00

Beschikbaarheid:
5
Model:
arthropoda

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0072
Soort : Madagaskar copal met insecen
Vindplats : Vatomandry Manoro, Tamatave area in Madagaskar
Ouderom : Quartair +/- 1 miljoen jaar oud

Lengte : 28 mm
Breedte : 28 mm
Hoogte : 20 mm
Let Op! De afmetingen betreften de micromountjes waar deze stukken in geleverd worden.
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote. 

Madagaskar copal
Copal is de jonge variant van barnsteen eigenlijk is alle barnsteen die jonger is dan 1 miljoen jaar copal. Barnsteen is geliefder en waardevoller dan copal, daarom wat copal maar al te vaak verkocht als barnsteen. Dit is echter jammer, want ook copal is een prachtig product met een eigen verhaal. Het copal uit Madagaskar is bijvoorbeeld niet afkomstig van een naaldbos zoals dat bij het Baltische barnsteen het geval is. Het komt daar in tegen uit een tropisch bos, en dit hebben ze terug kunnen halen vanwege alle organismen die soms in de copal vast gekomen zijn. Daarbij gaat het niet alleen om de insecten maar ook bijvoorbeeld om de zaden van andere planten. Deze stukken zijn afkomstig uit Vatomandry Manoro, Tamatave area in Madagaskar. En met een beetje geluk zit er een insect in je stukje. WIl je meer weten over Copal? lees dan mijn blog Alles over barnsteen en Copal.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Copal

Copal is de jongere variant van barnsteen, waar barnsteen alteid ouder is dan 1 miljoen jaar is copal alteid jonger. Vaak is het zo dat copal afkomt van tropische bomen, dit hoeft echter niet. Naaldbomen kunnen ook copal produceren “ anders was er nooit barnsteen geweest “. 

Fossiele planten

Planten komen veel fossiel voor nog het meeste in steenkool, in feite bestaat dit gesteente uit gecompenseerde fossiele plantenresten. Het is in deze gesteenten dan ook dat er prachtige bewaard fossiel planten materiaal aan het licht komt, een hele bekende locatie in Europa is bijvoorbeeld de Piesberg in Duitsland. Eigenlijk kunnen alle delen van een plant fossiliseren met de juiste omstandigheden. Zo kennen we bijvoorbeeld; versteend hout, Fossiele bladeren,fossiele (Boom) wortels En zelfs fossiel hars (Barnsteen).

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.mineralenenfossielenkopen.nl voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder