Nieuwsbrief Okt. 2020

Nieuwsbrief Okt. 2020

Nieuwsbrief Okt. 2020

Geplaatst op 3-10-2020 door Ibe van Oort

Nieuwsbrief – Oktober 2020

Dit is de nieuwsbrief van Oktober 2020.
En hoewel de maand pas net begonnen is, zijn er al veel veranderingen te zien op de website. Voornamelijk in de categorie Ammonieten en de categorie Fossiele zee-egels.
Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld ben ik alles op de schop aan het gooien, de foto’s, de filters en er komt een Engelse verzie van de site. Daarnaast worden alle fossielen Ook die met de zelfde vindplaats/zelfde soort voortaan los vertoond.  Dit gaat langzaam per categorie en per product. Er zijn inmiddels al wel een aantal categorieën gedaan dit zijn :
  • Algen en Bacteriën
  • Ammonieten (grotendeels)
  • Brachiopoden
  • Fossiel koraal
  • Fossiele Sponzen
  • Fossiele zeeegels
  • Fossiele zoogdieren
 
 
 

GHOST LOCATIONS
Ook wil ik van deze gelegenheid even gebruik maken om een nieuwe term te introduceren GHOST LOCATIONS. Vertaald naar het Nederlands Spooklocaties, we kennen het allemaal wel. Je koopt een fossiel, mineraal etc. op een beurs of via internet of in oude verzamelingen. Je krijgt er netjes een labeltje bijgeleverd met wat jij denkt een degelijke vindplaats.
Bij het nazoeken op google blijkt de plek helemaal niet te bestaan! Dit komt vaak omdat het een onduidelijk handschrift is en met even letters wisselen kom je er dan wel. Maar lang niet altijd, en soms is het ook gewoon duidelijk omschreven. Hiervoor wil ik dus deze term introduceren, Ghost Locations.
Ik wed dat iedereen wel een paar van deze Ghost Locations in zijn verzameling heeft zitten. Ook bij mij is dat helaas het geval…
Voorbeeld :
 

Deze Muracypraea mus heb ik vorige maand aan mijn collectie toegevoegd, na een bestelling via het Internet.
De locatie die er staat is : Anna Bay, Venuzuela
Echter waneer we naar maps gaan krijgen we alleen een plaatsje Anna Bay in Australië... 
Iets veel duidelijkers valt er niet van te maken

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!