Aquamarijn - Set 50 gram

12,50

Excl. BTW: 12,50

Beschikbaarheid:
1
Model:
Aquamarijn

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Edelstenen Webshop 0053
Soort : Aquamarijn / var. Beril
Vindplaats : Madagaskar
Chemische formule : Al2Be3Si6O18 
Hardheid : 7.5 tot 8
CT : 1.30 tot 3.25 

Lengte : 17 tot 41 mm
Breedte : 16 tot 26 mm
Hoogte : 8 tot 15 mm
Let op! Bij bestelling ontvangt u alle exemplaren van de foto.
Let Op! Slechts een set van 50 gram op voorraad, een bestelling is dus niet te combineren met product : Aquamarijn (2)

Aquamarijn
Aquamarijn is de luchtblauwe tot zeegroene variant van het mineraal beril. De naam is afkomstig uit het latijn “Aqua marina” en betekend zeewater. Al in de middeleeuwen werd aquamarijn als edelsteen toegepast, en ook werden hier de nodige legendes omheen bedacht. Tegenwoordig is het mineraal in transparante vorm een van de meer exclusieve edelstenen. De chemische formule van aquamarijn is Be3Al2Si6O18 daarmee is het een cyclosilicaat. Net als de andere varianten van beril vormt aquamarijn zich vaak in pegmatietaders, en dan met namen graniet pegmatieten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.mineralenenfossielenkopen.nl Voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralenzijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder