Orthoceras in matrix

7,00

Excl. BTW: 7,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Orthoceras

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0105
Soort : Orthoceras sp, / Bruguière, 1789
Vindplaats : Gotland, Zweden
Ouderdom : Siluur 445.6 tot 416 miljoen jaar oud.

Lengte : 6.8 cm
Breedte : 3 cm
Hoogte : 2.2 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Orthoceras
De Orthoceraten zijn een groep (Onderklasse) van uitgestorven inktvissen. De schelp was kaarsrecht en conisch toelopend met aan de binnenkant verschillende kamers. De naam betekent rechte hoorn. Het waren waarschijnlijk goede zwemmers die zich voedde met aas en kleinere dieren. De schelp zelf bleef tijdens het zwemmen/voortbewegen horizontaal liggen en beschermde de dieren van belagers. De orthoceraten kwamen voor van het ordovicium tot en met het einde van het trias. Hierna zijn zij volledig van het fossil-record verdwenen. Waarschijnlijk is deze inktvis een voorouder van de nautilussen waarvan er vandaag de dag nog wel enkele soorten leven.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder