Mimachlamys sanguinea

6,95

Excl. BTW: 6,95

Beschikbaarheid:
1
Model:
Mimachlamys sanguinea

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen nummer : Bivalvia webshop 0002
Soort : Mimachlamys sanguinea / Linnaeus, 1758
Vindplaats : Kentang, Thailand
Datum : 1974
Kwaliteit : F+++
Een prachtig schelpje waar ik eigenlijk niets op aan te merken heb.

Lengte : 3.8 cm
Breedte : 3.3 cm
Hoogte : 1.2 cm
Pectinidae
Een grote en populaire familie van tweekleppige schelpen. En die populariteit heeft de groep zowel in de voedselindustrie als bij de schelpenverzamelaars. De genera zijn erg complex en de verdeling er van is erg willekeurig. Veel van de soorten zijn in staat om vrij te zwemmen door hun kleppen tegen elkaar te klappen. De meeste soorten komen voor in tropische water maar de versprijding van de pectinidae als familie is wereldwijd. Er zijn zelfs enkele soorten die voorkomen in de Artische wateren. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.
Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag men hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. Al deze gegevens zet je thuis in een database.

Bivalvia

De bivalvia ook wel bekend als tweekleppigen, vertegenwoordigt de kokkels, oesters, mossels, coquilles, pecten, en alle andere bivalven. Zij hebben allen aan de bovenkant een scharnier en geen hooft of radulaire tanden. (zoals bijvoorbeeld bij slakken en keverslakken wel het geval is). Ze eten door gebruik te maken van de kieuwen en er zijn zo’n 9200 soorten in leven waarvan een aantal zeer geregeld word geconsumeerd. Wil je meer weten over tweekleppigen? Lees dan mijn blog alles over tweekleppigen. LINK

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder