Megaloceros giganteus - Kaakfragment

25,00

Excl. BTW: 25,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
cervidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen nummer : Fossielen Webshop 0010
Soort : Megaloceros giganteus / Blumenbach, 1799
Dit is een kaakfragment met een tand van het reuzenert of de iris elk.
Vindplaats : Noord-West Overijssel, Nederland
Ouderom : Pleistoceen +/- 20.000 jaar oud

Lengte : 103 mm
Breedte : 56 mm 
Hoogte : 32 mm
Megaloceros giganteus
Megaloceros giganteus staat ook bekend als het reuzenhert of de Irish elk. Deze soort had een ruim versprijdingsgebied en leefde vanaf het pleistoceen tot en met het holoceen. Met een schoffelhoogte van ruim twee meter is het anders dan men vaak denkt niet de grootste hertachtige, de nu nog levende eland is namelijk nog een stukje grote. Opmerkelijk aan megaloceros giganteus is dat de botten van de schedel bijzonder dik waren, waarschijnlijk heeft dit met het grote gewei te maken.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zoogdier Fossielen

Zoodgieren (mammalia) zijn een klasse binnen de chordata (gewervelden). Het zijn warmbloedige dieren die op een enkeling na hun jongen levend baren. Een ander kenmerk van de zoogdieren is dat zij lichaamsbeharing hebben. Er zijn ongeveer 5500 moderne zoogdieren bekend die samen bijna 30 ordes beslaan. Het grootste levende dier de blauwe vinvis als wel als hele kleine knaagdiertjes behoren allemaal binnen deze groep. Ook wij behoren tot de mammalia in de orde van de primaten. De enige delen die we van zoogdieren terugvinden zijn de skeletten en de tanden, omdat dit de enige harde delen van het lichaam zijn. Wil je meer weten over fossiele zoogdieren? Lees dan mijn blog alles over fossiele zoogdieren LINK.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder