Kwarts - Noorwegen

10,00

Excl. BTW: 10,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Kwarts

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0045
Soort : Kwarts
Vindplaats : Hamnøy, Lofoten, Noorwegen
Hardheid : 7
Chemische fomule : SiO2

Lengte :  11 cm
Breedte : 7.2 cm
Hoogte : 4.5 cm
Kwarts
Kwarts is een silicium oxide. Het mineraal ontstaat als er bij een vulkaan een gesmolten silicaat massa ophoopt en stolt. Het is een zeer belangrijk mineraal in felische stollingsgesteenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan graniet, rhyoliet en granofier. De grotere kwarts kristallen ontstaan als het water invloed krijgt tijdens de groei van het mineraal. Het mineraal kwarts beslaat +/- 17 % van het aardoppervlak, onder andere in de boven genoemde gesteenten. En ook in zand, grind, massieve vorm enzovoort. Kwarts heeft vele polymorfe vormen en varianten.
Kwarts - Noorwegen
Dit stukje kwarts is afkomstig uit Hamnøy een schiereiland van Noorwegen in de Noordelijke zee. De matrix van dit stukje is melkwit met een gitzwarte korst boven op. De kristalvorm is bij een aantal kristallen goed te zien en er zit een dubbeleinder tussen. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wat is een mineraal?

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder