Grossulaar

32,50

Excl. BTW: 32,50

Beschikbaarheid:
1
Model:
Grossulaar

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0070
Soort : Grossulaar
Vindplaats : Bishop, Californië, USA
Hardheid : 6.5 tot 7
Chemische Formule : Ca3Al2(SiO4)3

Lengte : 121 mm
Breedte : 120 mm
Hoogte : 65 mm
Grossulaar
Oorspronkelijk werd deze soort granaat Cinnamon stone genoemd maar dit werd herzien door Werner in 1808 naar de kleur van kruisbessen, aangezien het originele grossulaar specimen de zelfde kleur had. Grossulaar is een van de 6 edele granaten en het is net als alle andere granaten een nesosilicaat. De kleur kan variëren maar de streepkleur is altijd bruin-wit. De smaragdgroene chroomhoudende grossulaar word uvavoriet genoemd.
Grossulaar Bishop
Dit stuk is afkomstig uit Bishop, Californië, USA en heeft prachtige dieprode kristallen in een roodbruine matrix. Het is een flink stuk van 121 mm wat ook een redelijk gewicht heeft. Met andere woorden een perfect stukje om te showen in een vitrine tussen de andere mineralen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder