Enchodus tand

8,00

Excl. BTW: 8,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Enchodontidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Enchodus Sp, / Agazzis, 1835
Vinplaats : Oued Zem, Marokko
Ouderdom : Selandiaan, Paleogeen +/- 60 Miljoen jaar oud.

Lengte : 55 mm
Breedte : 17 mm
Hoogte : 12 mm
Enchodus
Enchodus is een genus van fossiele vissen, ze worden ook wel sabeltand haringen genoemd vanwege de enorme sabeltanden. Maar eigenlijk zijn deze fossiele vissen meer verwant aan de moderne zalmen. In het krijt was kwam het genus voor in alle wereldzeeën en er zijn zo'n 6 tal soorten benoemd. Deze vis was een echte rooffvis de kromme tanden diende als een val op prooien te kunnen verzwelken. Waarschijnlijk bestonden deze prooien uit kleinere plankton etende vissen die leefden in de oppervlakte wateren van de oceanen. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiele vissen

De Neopterygii of beenvissen zijn de meest soortenrijke vissengroep op aarde. Het is zelfs zo dat 95% van alle vissensoorten beenvissen zijn. Die overige 5% dat zijn de kraakbeenvissen, een groep waartoe onder andere de haaien en roggen behoren. Deze vissen worden beenvissen geonemd omdat het bot voornamelijk uit been bestaat in plaats van kraakbeen. De eerste fossielen van beenvissen worden gevonden in lagen van af het cambrium zo'n 542 tot 488.3 miljoen jaar geleden. Zoals alteid heeft www.mineralenenfossielenkopen.nl ook het mooste aanbod aan fossielen van beenvissen.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder