Deshayesites Sp,

7,00

Excl. BTW: 7,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Deshayesites

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0171
Soort : Deshayesites Sp, / Kazansky, 1914
Vindplaats : Atherfield, Isle of Wight, UK
Ouderdom : Atherfield clay Formatie, Vroeg Aptiaan, Krijt 125 tot 112 miljoen jaar oud.

Lengte : 5.9 cm
Breedte : 4.1 cm
Hoogte : 1.7 mm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Deshayesites
Deze deshayesites is afkomstig uit de Atherfield clay formatie dat zich ontsluit in het vroeg aptiaan, Krijt. Afkomstig uit Atherfield, isle of Wight, Zuid-Engeland. Het is een vrij platte ammoniet met diepe groeven in de schelp. Deze ammoniet word geleverd met het originele labeltje.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ammonieten

De Ammonieten zijn een onderklasse van weekdieren. Het zijn uitgestorven inktvissen met een externe schelp. Die schelp is hard genoeg om te fossiliseren en daarom vinden wij er veel terug in gesteenten uit het Mesozoïcum. De dieren zelf hadden waarschijnlijk heel veel gelijkenissen met moderne inktvissen. Goede ogen, een hyponoom om zich door het water voort te stuwen en misschien ook wel een inktzak. Om inkt te kunnen spuiten en daarmee belagers te verwarren. De grote van de schelp kan enorm variëren. De kleinste exemplaren zijn niet groter dan een paar millimeter. Maar de grootste ammonieten waren enkele meters in doorsnee.
Meer weten over ammonieten? ga dan naar mijn blog ---> Ammonieten

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder