Z Bison priscus - Tweede teenkoot

5,00

Excl. BTW: 5,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Bovidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen nummer : Fossielen Webshop 0004
Soort : Bison priscus / Bojanus, 1827
Dit zijn de tweede teenkootjes van een steppe-bizon.

Vindplaats : Noord-West Overijssel, Nederland
Ouderdom : Pleistoceen +/- 20.000 jaar oud

Lengte : 68 tot 72 mm
Breedte : 32 tot 35 mm
Hoogte : 44 tot 45 mm
Bison Priscus (Bojanus, 1827)
De uitgestorven soort Bison priscus word in het Nederlands ook wel de steppe bizon genoemd. Het verspreidingsgebied reikte van Europa tot Azië en Alaska. Bison priscus is erg nauw verwant aan zowel het wisent als de Amerikaanse bizon. Het verspijdingsgebied overlapt voor een groot deel met de wisent maar de steppe bizon is een stuk groter en robuster en dat is zowel aan de hoorns als aan de botten te zien. Aan het einde van het pleistoceen is deze soort verdwenen, waarschijnlijk door klimaatveranderingen al word hier nog flink over getwijfeld en gediscussieerd. In de permafrost zijn bijna compleet bewaarde steppe bizons gevonden, die belangrijke wetenschappelijke informatie over deze soort vrijgeven. Ook in Nederland zijn fossiele botten aangetroffen bijvoorbeeld in Het Pleistoceen van Overijssel.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zoogdier Fossielen

Zoodgieren (mammalia) zijn een klasse binnen de chordata (gewervelden). Het zijn warmbloedige dieren die op een enkeling na hun jongen levend baren. Een ander kenmerk van de zoogdieren is dat zij lichaamsbeharing hebben. Er zijn ongeveer 5500 moderne zoogdieren bekend die samen bijna 30 ordes beslaan. Het grootste levende dier de blauwe vinvis als wel als hele kleine knaagdiertjes behoren allemaal binnen deze groep. Ook wij behoren tot de mammalia in de orde van de primaten. De enige delen die we van zoogdieren terugvinden zijn de skeletten en de tanden, omdat dit de enige harde delen van het lichaam zijn. Wil je meer weten over fossiele zoogdieren? Lees dan mijn blog alles over fossiele zoogdieren LINK.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder