Aragoniet

10,00

Excl. BTW: 10,00

Beschikbaarheid:
1
Model:
Aragoniet

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0046
Soort : Aragoniet
Vindplaats : Weltendorf, Duitsland
Hardheid : 3.5 tot 4
Chemische Formule : CaCO3

Lengte : 12.7 cm
Breedte : 7.2 cm
Hoogte : 6.1 cm
Aragoniet
Het mineraal aragoniet is een calciumcarbonaat, een instabiele pseudomorf van calciet en vateriet. Aragoniet harder dan calciet. De mineralen zijn over het algemeen moeilijk uit elkaar te halen, tenzij ze in typische kristalvormen voorkomen.
Aragoniet - Weltendorf
Dit is een prachtig stukje aragoniet uit Weltendorf, Duitsland. Een gitzwarte matrix deels gele ster/bloem-vormige kristallen en een ader met bleekwitte kristalletjes. Met andere woorden een prachtig stukje voor in de vitrine.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Exclusief

In deze categorie presenteer ik alle aparte mineralen dus alle zeldzame, duurdere en of mineralen van hoge kwaliteit. Daarnaast alle aparte mineralen combinaties of mineralen die moeilijker zijn aan te komen van bepaalde vindplaatsen. Of stukken die gewoon bijzonder mooi zijn.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralneenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder