Almandien

5,00

Excl. BTW: 5,00

Beschikbaarheid:
10
Model:
Almandien

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0047
Naam : Almandien
Vindplaats : Jaipur, Radjastan, India
Hardheid : 7 tot 8
Chemische Formule : Fe2+3Al2(SiO2)3 

Lengte : 3.2 tot 5.5 cm
Breedte : 2.4 tot 4.8 cm
Hoogte : 2.4 tot 4.1 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote. 
Almandien
Almandien is een van de 6 edele granaten. Dit mineraal heeft als chemische formule Fe2+3Al2(SiO2)3. De kleur is uiterst variabel van alle kleuren rood, lila en violet tot paars en zwart. Het is vernoemd naar Georgius Argicola. Een oud edelsteenslijpers centrum in Turkije waar almandien werd verwerkt tot edelstenen. Ook vandaag de dag is almandien door zijn hardheid 7 tot 8 uitermate geschikt voor het verwerken in edelstenen. Er zijn wereldwijd meer bekende vindplaatsen die voor het mineraal bijzonder in de oren klinken zoals onder anderen de donker-rode almandien uit het ötztal (en nabijgelegen dalen). Daarnaast is ook de paars-roze almandien uit Jaipur, india als sinds de oudheid bekend voor de verwerking in edelstenen. Almandien is net als de andere granaten een mineraal dat gevormd word in zowel metamorfe als pegmatitische gesteenten.
Almandien - Jaipur
Dit is de bijna legandarische almanien uit Jaipur, Radjastan, India. Deze specefieke specimens zijn vrij grof en ik verwacht volledig opaak. Leuk voor verzamelingen maar misschien nog wel leuker slijpmateriaal. De ene is wat massiever dan de andere maar ik durf te wedden dat door het polijsten een prachtige speling van kleuren naar voren komt. Mooie stukken met een interessante geschiedenis.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen

In deze categorie vind u al onze bekende mineralen, kwarts, chalcedoon, amethist, biotiet, calciet, pyriet, chalcopyriet, hematiet, magnetiet, bariet en ga zo nog maar even door. Het zijn zoals gebruikelijk op deze website altijd leuke stukjes voor een eerlijke prijs. Dus bent u op zoek naar leuke mineralen dan kunt u het beste even hier rondkijken. Zoekt u naar iets exclusiefs? Dan zou ik het aan raden om even naar mineralen exclusief door te bladeren via deze LINK.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder