Agaat - Hartmannsdorf

7,50

Excl. BTW: 7,50

Beschikbaarheid:
4
Model:
Agaten

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0048
Soort : Agaat
Vindplaats : Hartmannsdorf, Frauenstein, Sachsen, Duitsland
Hardheid : 7
Chemische Formulle : SiO2

Lengte : 7.1 tot 11.8 cm
Breedte : 5.2 tot 6.5 cm
Hoogte : 3.3 tot 8.3 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
U ziet bij ieder exemplaar op de foto's een nummer staan van nr. 1,2,3 en 4. Dit zijn alle agaten die ik van deze vindplaats heb liggen. Als u zelf wilt kieze welk specimen u wilt dan moet u bij de bestelling aangeven welk nummer u graag zou willen hebben. Geeft u niets aan dan zal ik een mooi exemplaar voor u kiezen.
Agaat - Hartmannsdorf
Dit is de agaat uit Hartmannsdorf In Sachsen, Duitsland een mooie gaat met een bruinrode matrix blauwe & bruine banden en daarnaast heel veel witte spikkels in de steen. Sommige exemplaren hebben een holte/geode die is opgevult met chalcedoonbolletjes. Met andere woorden een prachtige agaat die zeker niet mag ontbreken in de uw agatenverzameling. Let wel op dit zijn ongepolijste helften, wanneer u deze polijst zullen zij nog veel mooier zijn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Agaten

Agaten verzamelen is een liefhebberij voor velen, welke verzamelaar heeft er nu bijvoorbeeld geen Braziliaanse agaat liggen? Als je je langer met agaten bezig gaat houden zal je merken dat de diversiteit veel groter is dan dat. Over heel de wereld worden agaten aangetroffen in stollingsgesteente die van diep uit de magmakamers omhoog zijn gekomen als vloeibare magma. In sommige gevallen ontstaan er dan agaten veel al in gesteente van rhyoliet en enkele andere gesteente. Er is dus enorm veel variatie mogelijk, niet alleen in kleur maar ook in patronen en vormen soms zitten er zelfs geodes in gevuld met kwarts. Naast de “gewone” agaten is er nog een type agaat, namelijk de Thundereggs. Dit zijn agaten die nog een randje matrix om het gesteente hebben zitten. Ibe’s naturalhistory levert natuurlijk ook het mooiste aanbod aan agaten dus kijk snel verder.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder