Zuidelijke zwerfstenen - zak 400 gram

7,50

Excl. BTW: 7,50

Beschikbaarheid:
1
Model:
Zwerfstenen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Een set van verschillende zuidelijke zwerfstenen uit de maashorst, noord-brabant, nederland. Het zijn voornamelijk kwartsieten en vuursteen maar ook een enkele andere steensoort die u zelf op naam kunt brengen via mijn blog Zwerfstenen van de Maashorst.

In totaal is het een zak van iets meer dan 400 gram zwerfstenen met allemaal een verschillende grote.

Zwerfstenen

Er is een bepaalde groep stenen verzamelaars die zich richt op zwerfstenen. Zwerfstenen zijn stenen die aangevoerd zijn vanuit andere locaties.  In Nederland heeft de wetenschap zich hier lang mee bezig gehouden in verband met de verschillende ijstijden die ons land in de greep hebben gehad. Toch is het verzamelen van zwerfstenen tegenwoordig meer een liefhebberij dan een wetenschap.

Categorieën

Zwerfstenen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen. Namelijk de Noordelijke zwerfstenen; Zwerfstenen uit voornamelijk Scandinavië. En de Zuidelijke Zwerfstenen; aangevoerd door de grote rivieren zoals de maas en de rijn. Van deze laatste groep zijn de stenen vaak afkomstig uit Duitsland, Frankrijk en eventuele andere omliggende landen. Toch zijn de noordelijke zwerfstenen meer in trek. Dit komt omdat het vaak mooiere stenen zijn. Veelal granieten, porfieren en dergelijke gesteente. De zuidelijke zwerfstenen hebben over het algemeen doffere kleuren en het zijn bijvoorbeeld vaak kwartsieten, radiolarieten en zo nog een aantal.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder